BEL ONS     06 5777 5517

Cart 0

Over ons

Groenbedekking

Groenbedekking levert sinds 2009 kwaliteits producten aan de Benelux.

Deze producten worden in Nederland gegroeid welke gebruikt worden voor duurzame groendak en bodembedekking oplossingen. Groenbedekking is gestart vanuit de gedachte dat de kwaliteiten van Sedum versterkt kunnen worden door innovaties op het gebied van materiaal en product. Sedummatten met de juiste onderlagen (drainage en substraat) is een eenvoudige, goedkope, onderhoudsarme en duurzame manier om een "vlak" groen te krijgen. Dat "vlak" kan een dak (dakbegroeiing) zijn maar ook natuurlijk een stuk land (bodembedekking). Nog elke week horen wij nieuwe toepassingsmogelijkheden van onze klanten.

Waarom kiest u voor ons

01. Goedkoop

Wij hebben geen winkel(s), wij leveren alleen via internet. Hierdoor hebben wij geen hoge kosten wat ervoor zorgt dat de prijs laag blijft. Bovendien geven we onze klanten bij bestellingen boven de 16 m2 (van welke type vegetatiemat dan ook) een fikse korting!

02. Kwaliteitsproducten

Al onze producten worden in Nederland gegroeid en gemaakt conform FLL richtlijnen.

03. Snelle levertijden

Bezorging al binnen 3 werkdagen. Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling te laten bezorgen zullen daarvoor bezorgkosten verrekend worden in de webshop. Mocht u speciale instructies voor uw bestelling hebben kunt u dit melden bij 'notitie'. Na de bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de details van uw bestelling.

Onze missie

Onze primaire focus is de levering van deze producten, wij leggen zelf niks aan. Daarom bestaat ons klantenbestand voornamelijk uit doe-het-zelfers en hobbyisten en dat drukt natuurlijk ook de kosten voor zulke projecten. Het leggen van een groendaksysteem of bodembedekking is veel makkelijker dan u denkt. Het systeem bestaat uit een paar simpele lagen.

Trust dadge

Voordelen van een Groendak

Extra isolatiewaarde

Een groendak zal zowel in de winter als in de zomer bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat. Deze extra laag op uw dak zal namelijk functioneren als een isolatielaag dankzij de verdampende werking. In de zomer zal het de warmte weren en in de winter de kou. Uit onderzoek blijkt dat een gebouw met 1 verdieping en een groendak gemiddeld 23% energie minder nodig heeft dan een gebouw met 1 verdieping zonder groendak. Dankzij deze extra isolatie kan de dakisolatie verminderd worden.

Bescherming onderliggende dakbedekking

Door bescherming tegen UV-straling en vorst gaat de dakbedekking onder het groendak 3 tot 5 maal langer mee dan een dak zonder groenbedekking.

Lagere omgevingstemperatuur

In de zomer stijgt de temperatuur in de stad ca. 5°C meer dan buiten de stad, doordat de gebouwen de warmte absorberen is het in de stad warmer. Een groendak zal de warmte weerkaatsen en de stad aanzienlijk koeler maken.

Subsidie

Een groeiend aantal gemeenten in Nederland stelt geld beschikbaar voor de aanleg van groenedaken.

Doe-het-zelf mogelijkheid

In onze webshop zijn alle materialen te vinden om zelf een groendak aan te leggen, je hoeft hiervoor echt niet technisch te zijn!

Onderhoudsarm

Ondanks dat het dak groen is, zal het onderhoud minimaal zijn. Minimaal maar wel van belang is de bemesting 1 x per jaar.

Regenwaterretentie en zuivering

Circa 50% van het regenwater wordt op een groendak vastgehouden, wat weer de druk op de riool verminderd. Onderzoek heeft aangetoond dat een groendak deze 50% weer terug geeft aan de atmosfeer.

Fijnstof en CO2 opname

Vegetatie op daken en gevels zorgt voor afkoeling en bevochtiging van de lucht, waardoor wordt voorkomen dat fijnstof gaat zweven. Onderzoekers hebben vastgesteld dat dakvegetatie en gevelbegroeiing circa 20 tot 30% fijnstof uit de lucht filteren en binden.

Geluidsisolatie

Het geluid van buiten zal afnemen. Groenbedekking absorbeert het geluid dankzij de relief eigenschappen en de kleine luchtlagen in het organisch materiaal.

Ballast

Voor sommige daken is het nodig om een ballast te hebben. Vooral om het dak tegen rukwinden te beschermen is er in sommige gevallen ballast vereist. Een standaard groendak heeft een verzadigd gewicht van ca. 85 kg/m², dit is net iets lichter dan een grindlaag.